bantuan-telefonpintar-smartphone-pemerkasa

PEMERKASA: Bantuan RM300 Telefon Pintar B40

Berita baik untuk rakyat, anda kini boleh menuntut Bantuan PEMERKASA Telefon Pintar sebanyak RM300 setiap seorang.

Bantuan RM300 Telefon Pintar

Dalam pengumuman Belanjawan 2021 dan Bantuan PEMERKASA sebelum ini, kerajaan telah mengumumkan penambahbaikan untuk Bantuan Telefon Pintar daripada RM180 kepada RM300.

[adssulvo1]

Kerajaan telah memperuntukkan sebanyak RM2 bilion dan ianya akan dilancarkan awal bulan Mei ini khas untuk isi rumah yang mempunyai anak bersekolah bagi pembelian telefon pintar atau peranti baharu.

Bantuan ini akan diberikan dalam bentuk subsidi kepada golongan B40 dan M40.

Maksud bantuan subsidi telefon pintar ini adalah anda akan mendapat bantuan dengan terus dengan pihak telco.

Lagi Bantuan PEMERKASA:

  1. PEMERKASA: Semakan Bantuan Khas RM500 Untuk B40
  2. PEMERKASA: Semakan Bantuan Kredit eWallet RM150

Cara Memohon Bantuan Telefon Pintar PEMERKASA

[adssulvo2]

Mereka yang layak menerima Bantuan Prihatin Rakyat akan mendapat bantuan ini secara automatik.

Anda boleh rujuk cara tuntut terus bantuan telefon percuma ini di Penebusan Bantuan Jaringan Prihatin Kredit Telefon Pintar.

Atau anda boleh follow Telegram Bantuan Kerajaan untuk mendapat info Bantuan Telefon Pintar nanti.


Comments

60 responses to “PEMERKASA: Bantuan RM300 Telefon Pintar B40”

  1. […] ini, kerajaan mengumumkan Bantuan Kredit Telekomunikasi RM150 dan Bantuan Telefon Pintar RM300 yang akan diberikan kepada mereka yang layak menerima […]

  2. Nor azura binti abdul kadie Avatar
    Nor azura binti abdul kadie

    Nak handfone

    1. Nak telefon bimbit

  3.  Avatar
    Anonymous

    Sya memohon sesangat untuk anak sekolh sya kmi berada di sabah di putatan , kmi juga salah satu mangsa kebakaran diputatan sabah

  4. Tolong bagi saya bantuan

  5. Bantu la saya untuk dpt telefon bimbit

    1. Ishak bin noordin Avatar
      Ishak bin noordin

      Ramai sudah yang berjaya memohon Bantuan Telefon Pintar RM300 daripada kerajaan ini.

      Jom semak kelayakan dan mohon bantuan ini sebelum ditutup.

      LINK : https://jawatanmalaysia.net/bantuan-rm300-telefon-pintar

      Semoga dengan bantuan ini dapat membantu keluarga yang mempunyai anak-anak yg masih bersekolah utk belajar dari rumah.

    2. zuhaimi bin sammi Avatar
      zuhaimi bin sammi

      tolong la saya untuk dapat kan telefon bimbit

  6. Assalamualaikum..Saya perlukan laptop untuk saya belajar

  7. Assalamualaikum” saya nk permohonan Talipon pintar..mohon sangat2

  8. Alhamdulillah suami saya dah dapat golongan b40

  9. Remy Rizalman Avatar
    Remy Rizalman

    Saya Nak Iphone 12 128gb

  10. Zainab Avatar
    Zainab

    Saya nak handphone dan data RM300 percuma untuk anak anak pdr

  11. Meena a/p locheman Avatar
    Meena a/p locheman

    Fon percuma dgn data

  12. Vikneswary Avatar
    Vikneswary

    Saya perlukan bantuan laptop untuk anak saya belajar

  13. Hidayah Avatar
    Hidayah

    Hai assalamualaikum..sy nk mohon laptop 1 utk kegunaan ank sy belajar..sy dri golongan b40 jgk..suami org luar ble mnx bantuan susah dan suami kje sndri ad kje ad gji..xde kje xdela gji..mnx sgt pertimbangkan mslh ini..ank 2 ad 3org..2org bersekolah..sy dduk dgn fmly jge org tua skli dan ad adk 2org yg bersekolah..nk gune hp mmg berebut..lg pyn ho xbpe nk elok..jp ok jp x ok..

  14. Jafroslan bin abd rahim Avatar
    Jafroslan bin abd rahim

    Sy perlu kan laptop sbb ank sy skg ini belajar guna hp jika sy di beri kan laptop akan sy guna dgn sebaik baik nya terima kasih

    1. Safiah Hamzah Avatar
      Safiah Hamzah

      Moga saya dapat bantuan ini aamiin, terima kasih

  15. siti hajar bt mustaffa Avatar
    siti hajar bt mustaffa

    saya nk mohon telefon pintar untuk anak2 saya belajar..saya ada 4orang anak 3orang masih belajar dan seorang masih kecil lagi…harap2 ada rezeki ank2 saya ya

    1. Sy ank 3org kmi dri golongan b40 klu sy dpt bersukur banyak sbb fun ada 1 je…nk beli tak mampu..

      1. Saya nak bantuan phone sebab untuk pelajaran saya

    2. Mohd faries bin abdullah Avatar
      Mohd faries bin abdullah

      Saya perlukan telefon untuk anak belajar. Harap permohonan diterima.. amin

  16. […] Juga: Jangan lupa mohon PEMERKASA: Bantuan RM300 Telefon Pintar B40 yang sedang […]

  17. saya mohon yes , tp simkad je dpt .. telefon xdpt

  18. Sy nk mohon telefon pintar untuk anak 3org belajar dirumah..macam mna nk mohon.susah hendak belajar jika tiada telefon pintar.

  19. Sy perlu sgt2 sbb fun ada satu je..kmi dari golongan b40 klu dpt fun kmi bersukur banyak…..ank ada 3org…sekolah rendah..tak la berebut nk blajr guna fun

  20. Saya perlu sngat2 sebab fon ada satu ja sebab adik2 berebut nak buat kerja sekolah kadang2 saya pergi kerja depa tak boleh nak buat kerja sekolah online kerana saya bawak talifon pergi kerja

  21. Marzuki B Omar Baki Avatar
    Marzuki B Omar Baki

    Saya mohon bantuan handpon .golongan B40.

  22. Sya mau tnya yg kmi ini B40 dpt telefon kha

  23. Muhammad ammar harraz Avatar
    Muhammad ammar harraz

    Sye memerlukan telefon untuk adk ii belajar

  24. Mohd azhar sharif Avatar
    Mohd azhar sharif

    Nak tebus kat digi tak boleh..bila suruh cancel pn tak ada respon..tolong la bantu saya yang perlu untuk anak belajar…

  25. Harap² dapat telefon

  26. Minta telfon 1 untuk kegunaan belajar online

  27. […] Baca: Bantuan RM300 Telefon Pintar B40 […]

  28. Rubayah Syahirah Avatar
    Rubayah Syahirah

    Saya memerlukan telefon pintar .

  29. Darshini Avatar
    Darshini

    Saya nak telefon.sebab adik beradik nak guna.susa guna satu telefon untuk pelajar saya dengan adik beradik saya dengan susa pelajar online

  30. Kenapa dpt sim je dari yes…

  31. juraimah abdullah Avatar
    juraimah abdullah

    Saya nak bantuan telefon untuk pelajaran saya

  32. Sabaruddin Avatar
    Sabaruddin

    Nak handphone

  33. jastinah Avatar
    jastinah

    sy nk bantuan telefon untuk ank sy belajar.

  34. Cara cara dapatkan handfhone macam mana

  35. Cara apply. N ada rayuan ke

  36. Norlijah A/P Bah Esah Avatar
    Norlijah A/P Bah Esah

    Slmt pagi..saya ingin memohon laptop untuk anak saya blajar dari rumah.umur anak saya 15 dan 20.saya dari luar bandar sangat memerlu kan laptop untuk anak sya..

  37. VEHTHASRI Avatar
    VEHTHASRI

    Hi…saya nak 1 telefon pintar…pls help me…….

  38.  Avatar
    Anonymous

    Saya nak telepon

  39. Mohd faries bin abdullah Avatar
    Mohd faries bin abdullah

    Saya perlukan telefon untuk anak belajar. Harap permohonan diterima.. amin

  40. zuhaimi bin sammi Avatar
    zuhaimi bin sammi

    saya merayu semoga saya dapat bantuan telefon

  41. Hamatmuharan abdulanas Avatar
    Hamatmuharan abdulanas
  42. Telepone saya selalu problem.anak saya 3 orang nak pakai untuk class one line pun susah.so i harap semoga dapat perhatian.t.q

  43. Karimah binti saedi Avatar
    Karimah binti saedi

    M¹ohon susu formula

  44. Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *