Cari Jawatan Kosong Disini.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post image for PEMERKASA: Bantuan RM300 Telefon Pintar B40

PEMERKASA: Bantuan RM300 Telefon Pintar B40

in Berita semasa

Berita baik untuk rakyat, anda kini boleh menuntut Bantuan PEMERKASA Telefon Pintar sebanyak RM300 setiap seorang.

Bantuan RM300 Telefon Pintar

Dalam pengumuman Belanjawan 2021 dan Bantuan PEMERKASA sebelum ini, kerajaan telah mengumumkan penambahbaikan untuk Bantuan Telefon Pintar daripada RM180 kepada RM300.


Kerajaan telah memperuntukkan sebanyak RM2 bilion dan ianya akan dilancarkan awal bulan Mei ini khas untuk isi rumah yang mempunyai anak bersekolah bagi pembelian telefon pintar atau peranti baharu.

Bantuan ini akan diberikan dalam bentuk subsidi kepada golongan B40 dan M40.

Maksud bantuan subsidi telefon pintar ini adalah anda akan mendapat bantuan dengan terus dengan pihak telco.

Lagi Bantuan PEMERKASA:

  1. PEMERKASA: Semakan Bantuan Khas RM500 Untuk B40
  2. PEMERKASA: Semakan Bantuan Kredit eWallet RM150

Cara Memohon Bantuan Telefon Pintar PEMERKASA


Mereka yang layak menerima Bantuan Prihatin Rakyat akan mendapat bantuan ini secara automatik.

Anda boleh rujuk cara tuntut terus bantuan telefon percuma ini di Penebusan Bantuan Jaringan Prihatin Kredit Telefon Pintar.

Atau anda boleh follow Telegram Bantuan Kerajaan untuk mendapat info Bantuan Telefon Pintar nanti.

{ 36 comments… read them below or add one }

0300941000033553 May 6, 2021 at 10:33 pm

RM 5000

Reply

Nor azura binti abdul kadie May 7, 2021 at 12:36 pm

Nak handfone

Reply

aimie amrey May 7, 2021 at 2:07 pm

Hai

Reply

Aimieamrey May 7, 2021 at 2:20 pm

Nak telefon bimbit

Reply

Anonymous May 7, 2021 at 6:01 pm

Sya memohon sesangat untuk anak sekolh sya kmi berada di sabah di putatan , kmi juga salah satu mangsa kebakaran diputatan sabah

Reply

Muhammad rizqi bin anuar May 7, 2021 at 7:04 pm

Tolong bagi saya bantuan

Reply

Siti Nor hasliza May 7, 2021 at 10:12 pm

Bantu la saya untuk dpt telefon bimbit

Reply

Nak handpone May 8, 2021 at 8:46 am

Handpone

Reply

Ishak bin noordin May 24, 2021 at 2:46 am

Ramai sudah yang berjaya memohon Bantuan Telefon Pintar RM300 daripada kerajaan ini.

Jom semak kelayakan dan mohon bantuan ini sebelum ditutup.

LINK : https://jawatanmalaysia.net/bantuan-rm300-telefon-pintar

Semoga dengan bantuan ini dapat membantu keluarga yang mempunyai anak-anak yg masih bersekolah utk belajar dari rumah.

Reply

RAIHAN BIN AGIAN May 9, 2021 at 3:01 am

Assalamualaikum..Saya perlukan laptop untuk saya belajar

Reply

DAVID AK DISIEN/MUHAMMAD DAUD DAVID ABDULLAH May 10, 2021 at 3:05 am

Assalamualaikum” saya nk permohonan Talipon pintar..mohon sangat2

Reply

NOR HAFIZAH BINTI MOHD YUSOP May 10, 2021 at 2:39 pm

Alhamdulillah suami saya dah dapat golongan b40

Reply

Duit bantuan May 20, 2021 at 10:57 am

Duit bantuan

Reply

Remy Rizalman May 11, 2021 at 2:28 am

Saya Nak Iphone 12 128gb

Reply

Zainab May 18, 2021 at 2:16 pm

Saya nak handphone dan data RM300 percuma untuk anak anak pdr

Reply

Meena a/p locheman May 18, 2021 at 5:42 pm

Fon percuma dgn data

Reply

Vikneswary May 18, 2021 at 6:04 pm

Saya perlukan bantuan laptop untuk anak saya belajar

Reply

Hidayah May 18, 2021 at 6:33 pm

Hai assalamualaikum..sy nk mohon laptop 1 utk kegunaan ank sy belajar..sy dri golongan b40 jgk..suami org luar ble mnx bantuan susah dan suami kje sndri ad kje ad gji..xde kje xdela gji..mnx sgt pertimbangkan mslh ini..ank 2 ad 3org..2org bersekolah..sy dduk dgn fmly jge org tua skli dan ad adk 2org yg bersekolah..nk gune hp mmg berebut..lg pyn ho xbpe nk elok..jp ok jp x ok..

Reply

Jafroslan bin abd rahim May 18, 2021 at 11:24 pm

Sy perlu kan laptop sbb ank sy skg ini belajar guna hp jika sy di beri kan laptop akan sy guna dgn sebaik baik nya terima kasih

Reply

Safiah Hamzah May 19, 2021 at 5:29 am

Moga saya dapat bantuan ini aamiin, terima kasih

Reply

siti hajar bt mustaffa May 19, 2021 at 9:40 am

saya nk mohon telefon pintar untuk anak2 saya belajar..saya ada 4orang anak 3orang masih belajar dan seorang masih kecil lagi…harap2 ada rezeki ank2 saya ya

Reply

Mohd khairol bin sidek May 22, 2021 at 9:32 pm

Sy ank 3org kmi dri golongan b40 klu sy dpt bersukur banyak sbb fun ada 1 je…nk beli tak mampu..

Reply

fara May 22, 2021 at 8:04 am

saya mohon yes , tp simkad je dpt .. telefon xdpt

Reply

Rafi May 22, 2021 at 10:40 am

Sy nk mohon telefon pintar untuk anak 3org belajar dirumah..macam mna nk mohon.susah hendak belajar jika tiada telefon pintar.

Reply

Mohd khairol bin sidek May 22, 2021 at 9:37 pm

Sy perlu sgt2 sbb fun ada satu je..kmi dari golongan b40 klu dpt fun kmi bersukur banyak…..ank ada 3org…sekolah rendah..tak la berebut nk blajr guna fun

Reply

Nursyahidatul syazni bt mohd faudzi May 23, 2021 at 1:03 am

Saya perlu sngat2 sebab fon ada satu ja sebab adik2 berebut nak buat kerja sekolah kadang2 saya pergi kerja depa tak boleh nak buat kerja sekolah online kerana saya bawak talifon pergi kerja

Reply

Marzuki B Omar Baki May 23, 2021 at 2:06 am

Saya mohon bantuan handpon .golongan B40.

Reply

MOHD EDI RUSDI BIN SABLI May 23, 2021 at 2:19 am

Sya mau tnya yg kmi ini B40 dpt telefon kha

Reply

Muhammad ammar harraz May 23, 2021 at 5:24 am

Sye memerlukan telefon untuk adk ii belajar

Reply

Mohd azhar sharif May 23, 2021 at 6:40 am

Nak tebus kat digi tak boleh..bila suruh cancel pn tak ada respon..tolong la bantu saya yang perlu untuk anak belajar…

Reply

Rogayah May 23, 2021 at 10:54 am

Harap² dapat telefon

Reply

Roney ibrahim May 23, 2021 at 1:12 pm

Minta telfon 1 untuk kegunaan belajar online

Reply

Rubayah Syahirah May 25, 2021 at 7:34 pm

Saya memerlukan telefon pintar .

Reply

Darshini May 25, 2021 at 7:46 pm

Saya nak telefon.sebab adik beradik nak guna.susa guna satu telefon untuk pelajar saya dengan adik beradik saya dengan susa pelajar online

Reply

Sue May 28, 2021 at 3:56 am

Kenapa dpt sim je dari yes…

Reply

juraimah abdullah June 1, 2021 at 12:19 pm

Saya nak bantuan telefon untuk pelajaran saya

Reply

Leave a Comment


Jawatanmalaysia.net merupakan portal kerja kosong Malaysia 2020 yang menghimpunkan jawatan kosong kerajaan dan juga kerja kosong swasta terkini. Para majikan juga boleh iklankan jawatan kosong terbaru syarikat secara percuma disini.

Tentang Kami | Hubungi Kami | Penafian

© 2005-2021