Cari Jawatan Kosong Disini.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post image for Jawatan Kosong Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) 2020

Jawatan Kosong Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) 2020

in Jawatan Kerajaan, Kuala Lumpur, Sabah, Sarawak

Jawatankosong terkini di Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) sesi 2020. Semua kerja kosong terbaru DBP terbaru akan dikemaskini disini dari masa ke semasa. Sila bookmark portal Jawatanmalaysia.net ini untuk rujukan masa depan.

Info Jawatan-Kosong Dewan Bahasa dan Pustaka 2020

Dewan Bahasa & Pustaka atau dikenali juga sebagai DBP telah ditubuhkan pada 22 Jun 1956 dan merupakan sebuah jabatan kerajaan Malaysia untuk menggerak dan memartabatkan bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan, bahasa rasmi dan bahasa ilmu.

Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) ingin mempelawa warga negara Malaysia yang berumur 18 tahun keatas dan berkelayakan untuk memohon beberapa kekosongan jawatan seperti berikut:

Maklumat Kerja Kosong DBP

Jawatan & Gred Gaji Tarikh Tutup
1. AKAUNTAN WA41 RM2820.00 – RM9585.00 9 Oktober 2020
2. EKSEKUTIF PEMASARAN T29 RM3360.00 – RM3400.00 9 Oktober 2020
3. PENOLONG PERANCANG BAHASA S29 RM72.00 / sehari 11 Disember 2020
4. PENOLONG JURUTERA JA29 RM72.00 / sehari 11 Disember 2020


1. Jawatan ini terbuka untuk warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun keatas.

2. Jawatan ini dibuka untuk PT3 / PMR/ SPM / Sijil / Diploma / Ijazah / PhD (mengikut jawatan).

3. Taraf jawatan adalah TETAP.

Apply juga: Jawatan Kosong Bomba Bantuan 2020

Maklumat Jawatan

1. AKAUNTAN WA41

  • Gaji minima: RM2,820.00 dan Gaji maksima: RM9,585.00
  • Syarat kelayakan minima adalah Ijazah
  • Penempatan di Ibu Pejabat DBP

2. EKSEKUTIF PEMASARAN T29

  • Kadar Upah Sebulan: RM3,360.00 – RM3,400.00
  • Syarat kelayakan minima adalah STPM / Diploma
  • Taraf jawatan adalah KONTRAK
  • Penempatan di DBP Hulu Kelang


3. PENOLONG PERANCANG BAHASA S29

  • Kadar Upah Sehari: RM72.00
  • Syarat kelayakan minima adalah Diploma
  • Terdapat 1 kekosongan
  • Taraf jawatan adalah Pekerja Sambilan Harian (PSH)
  • Penempatan di Ibu Pejabat Dewan Bahasa dan Pustaka

4. PENOLONG JURUTERA JA29

  • Kadar Upah Sehari: RM72.00
  • Syarat kelayakan minima adalah Diploma
  • Terdapat 2 kekosongan
  • Taraf jawatan adalah Pekerja Sambilan Harian (PSH)
  • Penempatan di Ibu Pejabat Dewan Bahasa dan Pustaka

Cara Memohon Jawatan

1. Sila semak tarikh tutup permohonan bagi jawatan yang anda berminat dahulu sebelum memohon. Pastikan tarikh masih lagi aktif.

2. Bagi calon yang berminat dengan mana-mana jawatan diatas, anda dikehendaki download terlebih dahulu Borang Jawatan DBP dibawah ini:

borang jawatan dbp

3. Lampirkan bersama 1 salinan dokumen berikut:

  • Kad Pengenalan calon
  • Kad Pengenalan ibu dan bapa
  • Diploma berserta transkrip
  • Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia

4. Hantarkan Borang Permohonan yang telah lengkap bersama dokumen-dokumen tadi melalui emel kepada : [email protected]

5. Calon yang layak akan ditemuduga secara dalam talian.

 

🔔 Tarikh tutup 11 Disember 2020


 

✔️ Semua maklumat kerja kosong diatas adalah benar dan sudah disemak di portal DBP. Anda juga download maklumat penuh kerjakosong DBP ini disini.

Carian:
  • dbp kerja sambilan

{ 8 comments… read them below or add one }

Nur Shahrina March 19, 2020 at 4:19 pm

kalau tak ada gambar borang boleh terima ke?

Reply

Nicole Anthony September 16, 2020 at 5:39 pm

Macam mana mahu ini jawatan ini..tak dapat download borang dbp

Reply

AdminJawatanMalaysia.net September 20, 2020 at 6:03 pm

cuba lagi sekali

Reply

Hafiz Aiman September 20, 2020 at 8:09 pm

Nak isi form tu pakai pen ke type dekat Microsoft Word je ?

Reply

Erry September 21, 2020 at 6:21 am

Kalau dari sabah tu hantar borang kat mana tu ya

Reply

Irwanzi September 22, 2020 at 9:49 am

Di Mana hantar borang kalau dari sabah?

Reply

Mohd fauzi b shairi October 11, 2020 at 12:26 am

Ada kerja kosong x klulusan spm jer

Reply

AdminJawatanMalaysia.net October 16, 2020 at 2:38 am

ada

Reply

Leave a Comment


Jawatanmalaysia.net merupakan portal kerja kosong Malaysia 2020 yang menghimpunkan jawatan kosong kerajaan dan juga kerja kosong swasta terkini. Para majikan juga boleh iklankan jawatan kosong terbaru syarikat secara percuma disini.

Tentang Kami | Hubungi Kami | Penafian

© 2005-2021