Cari Jawatan Kosong Disini.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Post image for Jawatan Kosong Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) 2020

Jawatan Kosong Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) 2020

in Jawatan Kerajaan, Kuala Lumpur, Sabah, Sarawak

Jawatankosong terkini di Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) sesi 2020. Semua kerja kosong terbaru DBP terbaru akan dikemaskini disini dari masa ke semasa. Sila bookmark portal Jawatanmalaysia.net ini untuk rujukan masa depan.

Info Jawatan-Kosong Dewan Bahasa dan Pustaka 2020

Dewan Bahasa & Pustaka atau dikenali juga sebagai DBP telah ditubuhkan pada 22 Jun 1956 dan merupakan sebuah jabatan kerajaan Malaysia untuk menggerak dan memartabatkan bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan, bahasa rasmi dan bahasa ilmu.

Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) ingin mempelawa warga negara Malaysia yang berumur 18 tahun keatas dan berkelayakan untuk memohon beberapa kekosongan jawatan seperti berikut:

Maklumat Kerja Kosong DBP

Jawatan & Gred Gaji Tarikh Tutup
1. PEKERJA SAMBILAN HARIAN (SPM) RM54/sehari 24 Ogos 2020
2. PEKERJA SAMBILAN HARIAN (DIPLOMA) RM72/sehari 25 Ogos 2020
3. PEKERJA SAMBILAN HARIAN (IJAZAH) RM100/sehari 26 Ogos 2020
4. PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F41 RM2315.00 – RM9618.00 24 September 2020
5. PEGAWAI TADBIR N41 RM2080.00 – RM9546.00 24 September 2020
6. PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT FA29 RM1549.00 – RM5684.00 24 September 2020
7. PENOLONG PERANCANG BAHASA S29 RM1493.00 – RM5672.00 24 September 2020
8. JURUTEKNIK KOMPUTER FT19 RM1377.00 – RM4052.00 24 September 2020
9. PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT N19 RM1352.00 – RM4003.00 24 September 2020
10. PEMBANTU OPERASI N11 RM1216.00 – RM2983.00 24 September 2020
11. PENGAWAL KESELAMATAN KP11 RM1205.00 – RM2939.00 24 September 2020
12. AKAUNTAN WA41 RM2820.00 – RM9585.00 9 Oktober 2020
13. EKSEKUTIF PEMASARAN T29 RM3360.00 – RM3400.00 9 Oktober 2020


1. Jawatan ini terbuka untuk warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun keatas.

2. Jawatan ini dibuka untuk PT3 / PMR/ SPM / Sijil / Diploma / Ijazah / PhD (mengikut jawatan).

3. Taraf jawatan adalah TETAP.

Apply juga: Jawatan Kosong Bomba Bantuan 2020

Maklumat Jawatan

PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F41

  • Gaji minima: RM2,315.00 dan Gaji maksima: RM9,618.00
  • Syarat kelayakan minima adalah Ijazah Sarjana Muda / PhD
  • Penempatan di Ibu Pejabat DBP


PEGAWAI TADBIR N41

  • Gaji minima: RM2,080.00 dan Gaji maksima: RM9,546.00
  • Syarat kelayakan minima adalah Ijazah
  • Penempatan di Ibu Pejabat DBP & DBP Cawangan Sarawak

PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED FA29

  • Gaji minima: RM1,549.00 dan Gaji maksima: RM5,684.00
  • Syarat kelayakan minima adalah Sijil / Diploma
  • Penempatan di Ibu Pejabat DBP

PENOLONG PERANCANG BAHASA GRED S29

  • Gaji minima: RM1,493.00 dan Gaji maksima: RM5,672.00
  • Syarat kelayakan minima adalah STPM / STAM / Diploma
  • Penempatan di Ibu Pejabat DBP

JURUTEKNIK KOMPUTER GRED FT19

  • Gaji minima: RM1,377.00 dan Gaji maksima: RM4,052.00
  • Syarat kelayakan minima adalah SVM / SPM
  • Penempatan di Ibu Pejabat DBP


AKAUNTAN WA41

  • Gaji minima: RM2,820.00 dan Gaji maksima: RM9,585.00
  • Syarat kelayakan minima adalah Ijazah
  • Penempatan di Ibu Pejabat DBP

EKSEKUTIF PEMASARAN T29

  • Kadar Upah Sebulan: RM3,360.00 – RM3,400.00
  • Syarat kelayakan minima adalah STPM / Diploma
  • Taraf jawatan adalah KONTRAK
  • Penempatan di DBP Hulu Kelang

Cara Memohon Jawatan

1. Sila semak tarikh tutup permohonan bagi jawatan yang anda berminat dahulu sebelum memohon. Pastikan tarikh masih lagi aktif.

2. Bagi calon yang berminat dengan mana-mana jawatan diatas, anda dikehendaki download terlebih dahulu Borang Jawatan DBP dibawah ini:

3. Lengkapkan Borang Permohonan tadi dan hantarkan kepada

Ketua Pengarah,
Dewan Bahasa dan Pustaka,
Jalan Dewan Bahasa,
50460 Kuala Lumpur.
(u.p.: Ketua Bahagian Pengurusan Sumber Manusia)

🔔 Tarikh tutup 24 September 2020


 

✔️ Semua maklumat kerja kosong diatas adalah benar dan sudah disemak di portal DBP. Anda juga download maklumat penuh kerjakosong DBP ini disini.

Lagi Kerja Kosong...
Carian:
  • dbp kerja sambilan

{ 8 comments… read them below or add one }

Nur Shahrina March 19, 2020 at 4:19 pm

kalau tak ada gambar borang boleh terima ke?

Reply

Nicole Anthony September 16, 2020 at 5:39 pm

Macam mana mahu ini jawatan ini..tak dapat download borang dbp

Reply

AdminJawatanMalaysia.net September 20, 2020 at 6:03 pm

cuba lagi sekali

Reply

Hafiz Aiman September 20, 2020 at 8:09 pm

Nak isi form tu pakai pen ke type dekat Microsoft Word je ?

Reply

Erry September 21, 2020 at 6:21 am

Kalau dari sabah tu hantar borang kat mana tu ya

Reply

Irwanzi September 22, 2020 at 9:49 am

Di Mana hantar borang kalau dari sabah?

Reply

Mohd fauzi b shairi October 11, 2020 at 12:26 am

Ada kerja kosong x klulusan spm jer

Reply

AdminJawatanMalaysia.net October 16, 2020 at 2:38 am

ada

Reply

Leave a Comment


Jawatanmalaysia.net merupakan portal kerja kosong Malaysia 2020 yang menghimpunkan jawatan kosong kerajaan dan juga kerja kosong swasta terkini. Para majikan juga boleh iklankan jawatan kosong terbaru syarikat secara percuma disini.

Tentang Kami | Hubungi Kami | Penafian

© 2005-2020