Cari Jawatan Kosong Disini.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Jawatan Kosong Jabatan Kemajuan Orang Asli (JAKOA) 2020

in Jawatan Kerajaan, Johor, Kedah, Kelantan, Kuala Lumpur, Melaka, Pahang, Perak, Pulau Pinang, Putrajaya, Sabah, Sarawak, Selangor, Terengganu

Jawatankosong terkini di Jabatan Kemajuan Orang Asli sesi 2020. Sebarang pengambilan terbaru kerja kosong JAKOA akan dikemaskini disini dari masa ke semasa. Sila bookmark portal Jawatanmalaysia.net ini untuk rujukan masa depan.

Info Jawatan Jabatan Kemajuan Orang Asli (JAKOA) 2020

logo-company Jabatan Kemajuan Orang Asli atau JAKOA adalah satu jabatan dibawah Kementerian Pembangunan Luar Bandar yang bertanggungjawab dalam untuk menguruskan hal ehwal Orang Asli di Malaysia.

  • 📌 Seluruh Malaysia
  • 💵 RM1216.00 – RM2983.00
  • 🎓 SRP / PT3 / PMR / Sijil / Diploma

Jabatan Kemajuan Orang Asli (JAKOA) ingin mengalu-alukan warganegara Malaysia yang berminat dan berkelayakan untuk memohon jawatan kosong terkini seperti dibawah:

Jawatan & Gred Gaji Tarikh Tutup
1. PEMBANTU OPERASI N11 RM1216.00 – RM2983.00 13 September 2020
2. PENOLONG JURUTERA GRED JA29 RM72.00/sehari 28 September 2020
3. PENOLONG AKAUNTAN GRED W29 RM72.00/sehari 28 September 2020


• Permohonan adalah terbuka untuk semua warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun keatas.

• Ada kenaikan gaji tahunan.

Mohon juga: Jawatan Kosong PTPTN 2020

Maklumat Jawatan

1. PEMBANTU OPERASI N11

  • syarat kelayakan minima hanyalah lulus SRP / PT3 / PMR
  • Tangga gaji adalah minima RM1216.00 dan maksima RM2983.00 dengan kenaikan gaji tahunan sebanyak RM80.00
  • jawatan ini adalah bertaraf KONTRAK
  • pengambilan seluruh negeri dengan 5 kekosongan dan 30 simpanan


2. PENOLONG JURUTERA GRED JA29

  • syarat kelayakan minima Diploma
  • Tangga gaji adalah RM72.00 sehari
  • jawatan ini adalah bertaraf PEKERJA SAMBILAN HARIAN (PSH)
  • penempatan di Pej JAKOA Negeri Johor, Kedah dan Perak

3. PENOLONG AKAUNTAN GRED W29

  • syarat kelayakan minima Sijil
  • Tangga gaji adalah RM72.00 sehari
  • jawatan ini adalah bertaraf PEKERJA SAMBILAN HARIAN (PSH)
  • penempatan di Ibu Pejabat JAKOA Kuala Lumpur

Mohon juga: Jawatan Kosong Jabatan Kerja Raya (JKR) 2020

Cara Memohon Jawatan

1. Sila semak tarikh tutup permohonan bagi setiap jawatan sebelum memohon.

2. Bagi calon yang berminat, anda dikehendaki download terlebih dahulu Borang Permohonan JAKOA dibawah ini:

borang permohonan jabatan kemajuan orang asli

3. Lengkapkan borang permohonan tadi dan hantarkan kepada:

Ketua Pengarah
Jabatan Kemajuan Orang Asli
(Kementerian Pembangunan Luar Bandar)
Tingkat 20, West Block,
Wisma Golden Eagle Realty,
142-c, Jalan Ampang,
50548 Kuala Lumpur.
(u.p. Puan Siti Nurazira Binti Sahhudin)

Tel: 03-2161 40577 ext 231
Emel: [email protected]

4. Permohonan yang tidak lengkap dan memenuhi syarat tidak akan dipertimbangkan.

🔔 Tarikh tutup 28 September 2020

Jika terdapat sebarang masalah atau pertanyaan mengenai permohonan jawatan kosong ini, anda tinggalkan komen dibawh ini.
 

✔️ Semua maklumat kerja kosong diatas adalah benar dan sudah disemak di portal JAKOA. Anda juga download maklumat penuh kerjakosong ini disini – Jawatan 2 | Jawatan 3.

Lagi Kerja Kosong...
Carian:
  • alamat jabatan orang asli sarawak
  • jawatan kosong jakoa

{ 13 comments… read them below or add one }

Haslora Binsin August 26, 2020 at 9:51 pm

Salam Sejahtera, saya nak tanya adakah borang tersebut hanya dapat di kembalikan melalui pos di alamat yang tertera atau boleh melalui email?

Reply

Anonymous August 26, 2020 at 9:52 pm

SPM tidak layak ke

Reply

Amin azuan August 27, 2020 at 11:38 am

Borang yang di lengkapkan boleh hantar melalui post tak??

Reply

Monaliza Binti Maropi August 27, 2020 at 5:22 pm

setelah mengisi borong permohonan,sijil2 dan yg lain perlu disertakan sekali..

Reply

Noradiah August 28, 2020 at 1:06 am

Assalamualaikum sya nak tnya lpas dah siap borang tu kena hntar ke atau kena pos?

Reply

AdminJawatanMalaysia.net September 1, 2020 at 7:57 am

Pos sahaja

Reply

Jurimi jimi August 28, 2020 at 8:41 am

Borang boleh hntr kat pnjabat jakoa tak?

Reply

AdminJawatanMalaysia.net September 1, 2020 at 7:57 am

Boleh terus hubungi JAKOA 03-2161 40577

Reply

Muhammad Danial Afiq September 3, 2020 at 9:10 am

Assalamualaikum..
Jawatan ni utk lelaki ke perempuan ya..ada x jawatan kosong utk lelaki di jakoa..sy ada spm..

Reply

Mohamad NorHakim Bin Abdullah September 3, 2020 at 5:14 pm

Nk tanya.. Tarikh iklan ni bila ya?

Reply

AdminJawatanMalaysia.net September 8, 2020 at 6:16 am

Boleh semak pada tarikh tutup permohonan diatas

Reply

MOHAMAD AIMAN BIN AB AZIZ September 27, 2020 at 12:29 pm

Cara nk Mohon mcm mna? Isi online ke?

Reply

Anonymous October 2, 2020 at 12:36 pm

Boleh hantar resume tak kat e-mail

Reply

Leave a Comment


Jawatanmalaysia.net merupakan portal kerja kosong Malaysia 2020 yang menghimpunkan jawatan kosong kerajaan dan juga kerja kosong swasta terkini. Para majikan juga boleh iklankan jawatan kosong terbaru syarikat secara percuma disini.

Tentang Kami | Hubungi Kami | Penafian

© 2005-2020