guru-tadika-perpaduan

Jawatan Kosong Jabatan Perpaduan Negara & Integrasi Nasional (JPNIN) 2021

Permohonan terbuka jawatan Kerajaan Malaysia di Jabatan Perpaduan Negara & Integrasi Nasional sesi 2021. Sebarang info bagi kerja kosong JPNIN terbaru akan dikemaskini disini dari masa ke semasa. Sila bookmark portal Jawatanmalaysia.net ini untuk rujukan masa depan.

Info Jawatan Jabatan Perpaduan Negara & Integrasi Nasional (JPNIN) 2021

logo-companyJabatan Perpaduan Negara & Integrasi Nasional atau JPNIN ditubuhkan untuk mampu memelihara, memupuk dan memperkukuhkan perpaduan dan integrasi nasional melalui aktiviti-aktiviti kemasyarakatan.

  • 📌 Selangor
  • 💵 RM1493.00 – RM5672.00
  • 🎓 PMR/PT3/Diploma
  • 🎁 Pelbagai elauan seperti ITKA, ITP dan BSH

Jabatan Perpaduan Negara & Integrasi Nasional (JPNIN) ingin menjemput warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas yang berminat untuk mengisi kekosongan yang dibuka seperti berikut:

Jawatan & Gred Gaji Dateline
1. GURU TABIKA PERPADUAN S29 RM1493.00 – RM5672.00 17 Mei 2021
2. PENOLONG GURU TADIKA PERPADUAN N11 17 Mei 2021 17 Mei 2021
[adssulvo1]

1. Jawatan ini dibuka untuk semua warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun keatas dan berkelayakan.

2. Kelayakan minima adalah PMR/PT3/Diploma (mengikut jawatan).

3. Ada disediakan pelbagai elauan seperti ITKA, ITP dan BSH.

4. Jawatan bertaraf KONTRAK.

5. Penempatan di JPNIN Negeri Selangor.

Maklumat Jawatan

1. GURU TABIKA PERPADUAN S29

  • Gaji minima: RM1493.00 dan Gaji maksima: RM5672.00
  • Pelbagai Elaun disediakan:
    – Imbuhan Tetap Khidmat Awam (ITKA) RM160.00
    – Imbuhan Tetap Perumahan (ITP) RM300.00
    – Elaun Sara Hidup (ESH) RM200.00 -RM300
  • Syarat kelayakan minima adalah Diploma Pendidikan Awal Kanak-kanak
  • Terdapat 11 kekosongan
  • Tugas kerja adalah menguruskan pendaftaran kanak-kanak, merancang aktiviti pengajaran dan laporan serta membuat penilain berterusan tentang perkembangan kanak-kanak.

[adssulvo2]

2. PENOLONG GURU TADIKA PERPADUAN N11

  • Gaji minima: RM1216.00 dan Gaji maksima: RM2983.00
  • Pelbagai Elaun disediakan:
    – Imbuhan Tetap Khidmat Awam (ITKA) RM95.00
    – Imbuhan Tetap Perumahan (ITP) RM300.00
    – Bantuan Sara Hidup (BSH) RM200.00 – RM300.00
  • Syarat kelayakan minima adalah PMR/PT3
  • Terdapat 11 kekosongan
  • Tugas kerja adalah menguruskan kebersihan/keselesaan kelas, membantu tugas guru dan mengruskan makan/minum kanak-kanak tadika

Mohon Juga:

1. Jawatan Kosong Guru MRSM
2. Jawatan Kosong Guru Sandaran Tidak Terlatih

Cara Memohon Jawatan

1. Bagi calon yang berminat untuk memohon jawatan kosong ini, calon dikehendaki muat turun Borang Permohonan JPNIN dibawah:

borang-permohonan-guru-perpaduan

[adstextapply]

2. Sediakan gambar pasport terkini dan salinan kad pengenalan, sijil kelahiran, sijil kelulusan akademik, sijil berhenti sekolah, salinan lesen memandu serta dokumen sokongan berkaitan yang telah disahkan.

3. Hantarkan Borang Permohonan tadi bersama dokumen-dokumen tadi kepada:

Pengarah
Jabatan Perpaduan Negara & Integrasi Nasional (JPNIN)
Negeri Selangor
Tingkat 9, Wisma PKPS
Persiaran Perbandaran, Seksyen 14
40517 Shah Alam
Selangor

4. Hanya calon yang layak seleps memenuhi syarat-syarat seperti yang ditetapkan sahaja akan dipanggil untuk temuduga.

 
Jika terdapat sebarang masalah atau pertanyaan mengenai permohonan jawatan kosong, anda boleh bertanyakan pada ruangan komen dibawah ini ⬇ .

Download iklan jawatan Portal JPNIN.

Follow Telegram Jawatan Kosong Kerajaan untuk mendapat info lebih jawatan kerajaan yang ditawarkan.

 

🔔 Tarikh tutup 17 Mei 2021

Carian:
  • https://jawatanmalaysia net/jabatan-perpaduan-negara/

Comments

39 responses to “Jawatan Kosong Jabatan Perpaduan Negara & Integrasi Nasional (JPNIN) 2021”

  1. Nur liyana aqilah binti asmadi Avatar
    Nur liyana aqilah binti asmadi

    Salam.. nak tnye kalau xda lesen memandu bole ke isi jawatan kosong penolong guru perpaduan

  2. Siti Najwa Avatar
    Siti Najwa

    Assalammualaikum…saya nk tanya apakah tempat bertugas di tetapkan oleh pihak atasan atau mengikut tempat tinggal..atau mengikut kekosongan jawatan di kawasan yang memerlukan

    1. Meldanita Binti Eddy Avatar
      Meldanita Binti Eddy

      Salam..nk tanya perlu ke ade pengesahan untuk sijil2 yang diminta?

  3. Nur syaza syuhaidah binti mohd shamsuddin Avatar
    Nur syaza syuhaidah binti mohd shamsuddin

    Assalamualaikum, nak tanya kalau tkde lesen memandu boleh ke mohon keje penolong guru tadika tu…pastu borang yg kita isi tu memang kene hantar dekat putrajaya tu ke ?

    1. Siti nor asyira Avatar
      Siti nor asyira

      Assalammualaikum nak tanya borang permohonan perlu dihantar di pejabat sendiri atau blleh dipos?

      1. AdminJawatanMalaysia.net Avatar
        AdminJawatanMalaysia.net

        boleh pos

  4. Nurakalili Avatar
    Nurakalili

    Salam , mau tnya , mau hntr borang prmohonan tu mesti pergi sendiri ka ke pejabat , klau yg jauh tdak boleh melalui pos kh?

    1. Assalam nak tanya, pengesahan guru besar sek rendah agama boleh ke?

  5. Aldrin Nicer Avatar
    Aldrin Nicer

    Hello , boleh tanya , dari Sabah Boleh Memohon kah jawatan ini??

    1. Nurul hidayah Avatar
      Nurul hidayah

      Maaf.. Nk tanya, bahagian G tu adakah hanya perlu di isi oleh kakitangan kerajaan shj?

  6. Nurul hayati Avatar
    Nurul hayati

    Assalamualaikum…nak tanya jika tiada lesen dan lepasan STAM adakah boleh memohon ?

    1. AdminJawatanMalaysia.net Avatar
      AdminJawatanMalaysia.net

      boleh cuba

  7.  Avatar
    Anonymous

    salam nak tanya, lokasi JPNIN yang dekat section B no 15 tu nak letak apa?

  8. Siti fariza Avatar
    Siti fariza

    Biasa kontrak bpe lama

  9. Siti Nur Fatehah Avatar
    Siti Nur Fatehah

    Salam . Nak tanya , kalau ic sementara boleh ke ?

    1. Assalam nak tanya, pengesahan guru besar sek agama boleh ke?

  10. Assalam nak tanya, pengesahan guru besar sek rendah agama boleh ke?

    1.  Avatar
      Anonymous

      Lelaki boleh memohon tak tuan

      1. AdminJawatanMalaysia.net Avatar
        AdminJawatanMalaysia.net

        boleh

  11. mohd azmi hasbullah Avatar
    mohd azmi hasbullah

    salam Kekosongan seluruh negara kan?

    1. melalui email boleh tak menghantar segala dokumen?

  12. kalau jauh macam mana nak hantar dokumen?

  13. Nk tnya klu lelaki boleh ke

  14.  Avatar
    Anonymous

    Hantar ke alamat tu ke.. Hantr gune email xblh ke. Cik

  15. amiza hanum Avatar
    amiza hanum

    nak tanya kontrak berapa lama ye?
    kalau lepas habis kontrak akan disambung kan balik ke kontrak dia?

  16. Nak tanya ,kalau belum ambil sijil stpm boleh mohon ke? Dan kalau hantar by email boleh? Terima kasih

  17. Wan Mariabasirah Avatar
    Wan Mariabasirah

    nak tanya boleh ke hantar melalui email?

  18. MimiHazam Avatar
    MimiHazam

    Salam. Nak tanya, masih sempat ke nak pos ni? Saya dari kterengganu. Dan dlm borang tu bahagian G tu siapa ye yg perlu isi?

  19. Teacher dianaa Avatar
    Teacher dianaa

    Salam, nak tanya . Masih sempat ke saya nk isi borang ni ? Borang kena hantar di pejabat putrajaya atau boleh pos ?

  20. Khaleeda Jafri Avatar
    Khaleeda Jafri

    Assalamualaikum, saya nak tanya, kalau hantar esok guna post boleh ke? Sempat ke sebab esok tarik tutup permohonan..

  21. wan mariabasirah Avatar
    wan mariabasirah

    boleh ke hantar melalui email
    sekiranya boleh saya nak minta email untuk hantar permohonan saya ini.

    1. AdminJawatanMalaysia.net Avatar
      AdminJawatanMalaysia.net

      tidak

  22. Nur husna Avatar
    Nur husna

    Salam , nk tanya kalau nk apply kena abis belajar dulu ke bru boleh apply?

    1. Saya nak tnya masih bolehkah saya hantar permohonan jawatan, sebab saya baru nmpk jawatan ni di pos tapi tarikh dah tamat 30 September

  23. Noresah Avatar
    Noresah

    Adakah borang permohonan akan diterima sekiranya borang sampai lewat dari tarikh yang di nyatakan

  24. Nurakmar Aizaa Avatar
    Nurakmar Aizaa

    Salam, masih boleh memohon ke if terlepas tarikh? Sbb saya baru terbuka iklan jawatan kosong ni

  25. Assalamualaikum bila lg ada pengambilan perjawatan pembantu guru tabika perpaduan tuk thun 2021 ni…. Bhgian Port dickson….

  26. Rozaini Md Yusuf Avatar
    Rozaini Md Yusuf

    Adakah jawatan ini hanya ada di selaangor,di melaka tiada kekosongan kah?

  27. assalamualaikum saya nak tanya untuk permohonan 2022 bila boleh hantar surat permohonan ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *