Jawatan Kosong Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (PERHILITAN)

Permohonan terbuka jawatan Kerajaan Malaysia di Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara sesi 2020. Sebarang info bagi kerja kosong PERHILITAN terbaru akan dikemaskini disini dari masa ke semasa. Sila bookmark portal Jawatanmalaysia.net ini untuk rujukan masa depan.

Info Jawatan PERHILITAN 2020

logo-companyJabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara atau PERHILITAN adalah pertubuhan kerajaan Malaysia dibawah jabatan Kementerian Tenaga dan Sumber Asli yang bertanggungjawab menjaga, mengurus dan memelihara hidup liar dan taman negara di Semenanjung Malaysia.

  • 📌 Seluruh Malaysia
  • 💵 RM1,494.00 – RM5,674.00
  • 🎓 Diploma
  • 🎁 -Kenaikan gaji tahunan
    – Bonus kerja kerajaan tahunan

Kementerian Tenaga & Sumber Asli ingin menjemput warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun yang berminat & berkelayakan terutama mereka yang sukakan haiwan untuk memohon kekosongan yang dibuka di Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (PERHILITAN) seperti berikut:

Jawatan & Gred Gaji Dateline
1. PENOLONG PEGAWAI GIDUPAN LIAR GRED G29 RM1494.00 – RM5674.00 14 September 2020
[adspostresponsive]

1. Jawatan ini dibuka untuk semua warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun keatas dan berkelayakan.

2. Kelayakan minima adalah Diploma.

3. Ada kenaikan gaji tahunan.

4. Berpeluang menerima bonus tahunan pekerja awam kerajaan.

Maklumat Jawatan

1. PENOLONG PEGAWAI GIDUPAN LIAR G29

[adssulvo1]

  • Pengambilan untuk 5 kekosongan dan 20 simpanan
  • Gaji minima: RM1,494.00 dan Gaji maksima: RM5,674.00 dengan kadar kenaikan gaji setiap tahun: RM145.00
  • Syarat kelayakan minima adalah Diploma
  • Tugas kerja adalah menguatkuasakan undang-undang di bawah Akta Perlindungan Hidupan Liar 76/72 serta membuat kawalan, pengurusan dan penyelidikan hidupan liar.

Mohon Juga:

1. Jawatan Kosong Kementerian Kesihatan Malaysia 2020
2. Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) 2020
3. Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Pahang (SPANP) – Ogos 2020

Cara Memohon Jawatan

1. Bagi calon yang berminat untuk memohon Jawatan Kosong ini, calon hendaklah membuat permohonan secara online melalui SPA dibawah:

[adstextapply]

*Server permohonan online SPA sedang sering down bulan ini kerana terlalu ramai sedang mengakses portal ini. Kami cadangkan cuba pada waktu bukan puncak.

2. Bagi calon yang telah mendaftarkan permohonan sebelum ini tidak perlu mendaftar semula cuma pastikan pendaftaran permohonanan masih dalam tempoh sah laku sahaja.

3. Sila buat permohonan sebelum atau pada 14 September 2020 (Isnin) jam 11.59 malam.

jawatan kosong perhilitan

 
Jika terdapat sebarang masalah atau pertanyaan mengenai permohonan jawatan kosong, anda boleh bertanyakan pada ruangan komen dibawah ini ⬇ .

 

🔔 Tarikh tutup 14 September 2020


 

✔️ Semua maklumat kerja kosong diatas adalah benar dan sudah disemak di portal rasmi SPA. Anda juga download maklumat penuh kerjakosong ini disini.

Carian:
  • https://jawatanmalaysia net/perhilitan/

Comments

22 responses to “Jawatan Kosong Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (PERHILITAN)”

  1.  Avatar
    Anonymous

    Frid drick b welis

  2. Saya nak tanya Ada kerja kosong ka yang tidak guna kelulusan akademik.. Saya tamat sekolah dulu darjah 6 ja.. Tak dapat sambung sekolah sebab kami orang Susah.. Tiada duit untuk sambung sekolah… Kalau ada kosong yang tidak guna kelulusan akademik tolong inform saya.. Saya betul² inginkan kerja.. Kerja saya Sekarang ni cuma Kerja kampung saja.. Harap ada belasan ni komen saya.

  3. Mohamad syawal bin mohamad Avatar
    Mohamad syawal bin mohamad

    Saya berminat dengan haiwan

  4. MOHD FARID BIN ABDULLAH Avatar
    MOHD FARID BIN ABDULLAH

    Saya nak tanya jika ada kerja driver,apa saja kerja dgr sijil spm shja

  5. NUR HIDAYAH BINTI RAZAIDI Avatar
    NUR HIDAYAH BINTI RAZAIDI

    saya minat haiwan tapi saya cuma ada spm ja..

  6. Saye minat dengar haiwan tapi saye ade SPM je

  7. Muhamm haqqi Avatar
    Muhamm haqqi

    Sy berminat

  8. MOHD AMIR FIRDAUS BIN AB LLAH Avatar
    MOHD AMIR FIRDAUS BIN AB LLAH

    Saye nak kije camne nk mohon nie perlilitan betul2 nak kerja saye bekas tentera yang buka hari tu bulan 7 terlepas pandan

    1. Mohamad Farizi bin Jalaluddin Avatar
      Mohamad Farizi bin Jalaluddin

      Mohon kerja jawatan yang kosong mengikut pengalaman yang ada.

  9.  Avatar
    Anonymous

    Saya nak keje …ada ilmu dalam bidang haiwan ..pest ..

  10. Muhammad Fadhli bin Abdullah Avatar
    Muhammad Fadhli bin Abdullah

    Boleh ka pesara tentera memohon ni

    1. AdminJawatanMalaysia.net Avatar
      AdminJawatanMalaysia.net

      boleh cuba

      1. MOHD HUSAINY ABD GANI Avatar
        MOHD HUSAINY ABD GANI

        pesara askar boleh mohon ke kerja dengan jabatan perhilitan ni ? saya bersara 18 tahun dalam askar sejak tahun 2014 .

  11. Sabarila bin Mohd Kederi Avatar
    Sabarila bin Mohd Kederi

    Saya bekas pesara tentera yg telah bersara pada Mac 2017 dan berminat untuk bekerja dijabatan renjer negeri pahang sekiranya ada kekosongan kerana sy menetap di kuantan.

  12. suhaimi bin mat saad Avatar
    suhaimi bin mat saad

    sy nak tahu mcm mna nak mohon kerja perhilitan kawasan bandar bharu kedah sy ni bekas tentera

  13. muhammad syafiq hazwan kamaruddin Avatar
    muhammad syafiq hazwan kamaruddin

    i want to apply this vacancy..i hope i will get this jobs

  14. Mohd Naim bin Omar Avatar
    Mohd Naim bin Omar

    Sy berminat na kerja pehilitan sy bekas tentera blh ke nak mohon klu blh mcn mana cara nak memohon

  15. Adri bin abdullah Avatar
    Adri bin abdullah

    Boleh mohon ke saya pesara tentera.saya suka di Bahau.

  16. Adri bin abdullah Avatar
    Adri bin abdullah

    Boleh ke saya mohon jpm saya seorang pesara tentera.saya tinggal di daerah jempol.lau ada koekosnganla

  17. Shahibul rahman bin Mohamed saad Avatar
    Shahibul rahman bin Mohamed saad

    Minat bintang tahu selok belok hutan pesara tentera

  18. Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *